Freeridegymnasiet Freeski/Snowboard

Nationell idrottsutbildning, NIU. Licensierad av Svenska skidförbundet

Vill du ta chansen att utvecklas som Freeskiåkare eller Snowboardåkare under gymnasietiden samtidigt som du får en kvalitativ utbildning? Ta då tillfället att söka till Malung–Sälens gymnasieskolas variant av hotell- och turismutbildning med inriktning mot turism och idrott. Under vinterhalvåret förlägger vi två-tre träningsdagar i veckan i Sälenfjällen, träningen består av åkning i park, pist och back-country.

En av de största fördelarna med programmet är att skolarbetet blir väl integrerat med både barmarksträning och skid/snowboardåkning. Turismkurser och diverse branschkunskapskurser integreras med själva specialidrotten, det gör utbildningen mer levande och relevant för de elever som väljer att tillbringa sin studietid hos oss. Snowboard och freerideskidåkning är inte bara en fritidssysselsättning utan också en global industri bestående av varor och tjänster. Då ger vårt program en bred bas av de kunskaper som är viktiga för den industrin.

freeridegymnasiet.se